Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Arbeca acull el mercat d’Antiquaris dels diumenges

dilluns, 22 d’octubre del 2018

  • Es va obrir el 2010 a l’espai de Masia Salat i des del 2015 es feia a les Borges Blanques

Arbeca acull, des del passat dia 14 d’octubre, el mercat d’antiquaris brocanters i col•leccionistes. Al mercat s’instal•len al voltant d’un centenar de venedors ambulants que exposen els seus articles de segona ma al llarg del primer vial, a l’entrada de la població, entre l’estadi municipal Ramón Bellmunt i les piscines municipals.
Aquest mercat es va iniciar l’any 2010 a l’espai del voltant de masia Salat de les Borges Blanques i, al no disposar de la corresponent llicència urbanística i pel perill que comportava estar ubicar al costat de la carretera N-240, l’any 2015 el van traslladar al centre de la població (Plaça Europa), on va arribar a tenir entre 80 i 100 parades i uns 3.000 visitants.
L’Ajuntament d’Arbeca ha decidit acollir el mercat, que es feia a les Borges Blanques, amb la pretensió que no li representi despeses (cost zero) i com a contrapartida que sigui un al•licient per potenciar l’hostaleria i el comerç, especialment pel que fa a la venda d’oli d’oliva arbequina.
El mercat comptarà amb un servei de seguretat garantit, ordenació d’espais, separats per seccions (antiquaris, col•leccionistes, segona ma) i amb parcel•les numerades i ordenades, segons ha indicat el tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Xavier Perelló.
La gestió la du a terme una empresa del sector que cobra 10 o 20 euros als paradistes (segons l’extensió i superfície de la parada) i la supervisió correspon a l’Ajuntament que percebrà de l’empresa 6 €uros per cada parada, segons un conveni signat al respecte.

Paco Castillo . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada