Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

LA PERLA DE SANT JORDI

dimecres, 24 d’abril del 2019
Ningú aquesta setmana pot igualar la perla més grossa i brillant fabricada en els darrers temps que la de la candidata Cayetana Alvarez de Toledo i Peralta-Ramos, Marquesa de Casa Fuerte i directora de l'àrea internacional de la fundació FAES (aquell invent d'un tal Aznar). Aquesta dona és un geni sense necessitat de llàntia. Ignorants com som no ens havíem assabentat fins fins ara de la vàlua d'aquesta intel·lectual coneixedora dels més vells costums arrelats entre el poble català. Ho vàrem veure clar i ens ho va fer evident com el rovell sobre la clara el dia de Sant Jordi quan les espanyes senceres i el món van saber que va ser ella, i no pas altri, qui va redactar la Constitució Espanyola. Sort que aquesta madrilenya de nacionalitat argentina ens en va fer caure de la inòpia bolígraf en ma signant a tort i a dret exemplars de la Magna Carta dels i les espanyols i espanyoles.

Aquesta dona té una ment i unes habilitats extraordinàries. Nascuda al mes d'octubre del 1974 va estar capaç d'escriure al 1978 la constitució que es va votar el 6 de novembre, quan encara no tenia ni quatre anys d'edat! Els seus coreligionaris d'aleshores, que es feien dir AP, no es van adonar de la saviesa i perspicàcia d'aquella nena i vet aquí que van votar en contra o es van abstenir de fer expressió a les urnes d'aquella obra que ara ella, ja madura, ha signat a tort i a dret sense embuts reivindicant la seva autoria en castellà. La versió galega, eusquera o catalana li devia fer algun malcriat pels regionalismes perifèrics ja que a hores d'ara aquesta senyora de posat tes, enravenat i garratibat no entén ni el passi-ho bé, ni el bon dia, ni el bona nit i a les fosques en els idiomes de Llull, Leizarraga o Rosalia de Castro.

Aquesta és segurament la perla grossa de la setmana. Però no cal patir, en vindran moltes més i tal vegada més llustroses. Qui sap si no va ser també ella la redactora dels estatuts de Catalunya, de l'Estatut de Guernika, del manifest del Rexurdimento galego i de la Carta Universal dels Drets Humans. Si aquesta dona de nom llarg i enteniment curt és elegida diputada ens donarà moments històrics, perles inversemblants i matèria suficient per omplir planes i planes de riota mentre anem descobrint de poc en poc el seus grans coneixements de Catalunya. Per mi que d'un moment a l'altre es farà castellera, sardanista i cantant de caramelles i si no ho fa serà per que no trobarà colla que vulgui suportar el seu pes per molt que no pesi gaire, ni rotllana de ball que li faci forat, ni oïdes disposades a escoltar galls fora mida.

Bona nit, bon vent i bona barca. La setmana, el mes o l'any vinent duré més perles, paraula de capità.

Capità Haddock Sparrow
amb l'estimable ajuda (per això cobra) del contramestre Pep. . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada