Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Les voreres del meu barri

dimarts, 24 de gener del 2017
Ara que l’Ajuntament anuncia que treu a licitació un Pla de manteniment i millora de les voreres de la ciutat voldria que repasses les peticions d’homologació, arranjament i millora de les voreres del barri de Pardinyes, reivindicades a la Paeria durant les diferents legislatures de l’actual alcalde Àngel Ros. Potser, ara les inclouran en aquest Pla.

Si repassa l’arxiu de demandes del barri podrà comprovar com des de fa anys es diu que en moltes de les voreres de Pardinyes no hi ha el desitjat rebaix per poder creuar les persones que van amb cadires de rodes i les que porten un cotxet de nen, carrets de la compra o bé els estudiants que arrosseguen carros plens de llibres per anar als centres d’ensenyament.

A Pardinyes, com amb molts altres indrets de la ciutat, hi ha voreres amb mides, dibuixos i colors per donar i per vendre. Des de panots de 30 centímetres, fins a 60 i de 1,20 d’amplada fins a 5 metres de vorera. En moltes d’elles gairebé no passa una cadira de rodes o un cotxet de nen i una persona. Algú ha de donar pas a l’altre baixant a la carretera.

També hi ha voreres que estan asfaltades (sense rajola al damunt), altres simplement omplertes de terra (Vidal i Codina). En algun que altre lloc del barri hi ha un costat sense vorera com a Josep Pallach o bé marcada verticalment ocupant en un tros de la carretera entre vehicles aparcats i el mur del tren (Roger de Llúria).

No parlem ja de les rajoles trencades, que ballen i al xafar-les o fas equilibri o et pots dutxar amb fang o aigua bruta. Algunes falten en determinats llocs o bé sobresurten, com si les haguessin col·locat exprés perquè la gent s’ensopegui amb elles.

Com repetim en els últims anys, cal un repàs a fons de les voreres del barri de Pardinyes, una homologació d’amplada i la millora de molts trams d’elles. Deixant apart, la brutícia de defecacions i pixats de gossos, restes d’escombraries, troços aixecats per les arrels dels arbres i d’altres.

Trobem molt a faltar la brigada municipal de parcheo i intervenció ràpida que realitzava un servei immediat per arranjar voreres, tapar forats i solucionar aquest tipus d’anomalies.
Ara, amb 540.000 euros de pressupost que destina la Paeria per adjudicar a una empresa subcontractada, per la millora i manteniment de les voreres de la ciutat, no crec que es pugui solucionar ni el problema de les voreres deficients d’un barri.
Paco Castillo

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada