Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Nou rebuig a la recuperació del camí del riu entre el molí de Picavall, sota les escoles Alba i Pardinyes

divendres, 10 de novembre del 2017
La Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard), amb la col·laboració d’altres entitats (Amics del Segre, Ipcena, Centre Excursionista, Associació de Pescadors i d’altres)  estan sorpreses per la desestimació del projecte  de recuperació de 1600 metres de camí vora el riu Segre uniria la Plana del Bisbe (mitjana Alta) i Pardinyes (mitjana baixa).

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), l’any 1995 va invertir 100 milions de les antigues pessetes per adequar una part d’aquest espai natural, protegir-ho i convertir-ho en camí verd. Des d’aleshores, no s’ha fet res mes.

Degut la deixadesa administrativa, l’any 2012 es dóna un impuls social per reivindicar la recuperació del camí del riu Segre (que continua tallat), pel tram de la mitjana baixa, des de prop de l’embarcador i la zona de jocs i d’esbarjo del parc natural de Pardinyes fins l’antic moli de picavall (en restauració), sota les escoles Alba.

La petició ciutadana seria convertir-ho en nou sender, que pot connectar la mitjana de Pardinyes amb l’antic camí de Menàrguens i Corbins, el camí de Llívia i la carretera de Corbins (zona plana del Bisbe).

L’Associació d’Amics del Segre i el seu president, Ramon Vilalta, des de fa 20 anys, amb el recolzament i suport de la Fundació Barri de Pardinyes i Orvepard i altres entitats, el mes de juny passat va presentar, altre cop, la petició de recuperació del tram del camí que ara està tallat amb la finalitat de poder accedir a les subvencions dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Lleida, inclosos en la partida d’aquest any 2017 i d’aquesta forma tenir recursos per arranjar el camí.
Però, una vegada més, sense saber perquè, la nova petició de recuperar el camí del riu, amunt de Pardinyes, ha seguit topant amb la barrera de l’Administració, rebutjant el projecte, sense aportar cap solució i el sender continua tallat.

Paco Castilllo

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada