Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

El dibuix de l,Utxi, mussolet d,Utxessa de Jordi Balasch fet en forja per una veleta a Torres de Segre.

dijous, 7 de juny del 2018

El mussolet d'Utxesa, l'Utxi que va dibuixar Jordi Balasch, col.laborador de la Maranya digital, ja es fet en  forja de ferro d'una veleta i colocat a les antigues escoles al municipi de Torres de Segre. Una forma més de com el dibuix en paper es pot fer fort com el ferro.

Joan Ramón Branzuela, qui va tenir la idea inicial,  El Josep Maria Font, qui em va proposar de plasmar la idea i donar-li forma , Joan Bernal, ornitòleg responsable del medi ambient de Torres de Segre i Els germans Messalles, experts en forja i que han materialitzat i donat forma al artilugi meteorològic.


Els dos germans Messalles al costat i al centre Josep Ramón Branzuela, exalcalde de Torres de Segre  i actual regidor de Medi Ambient

Impresionant forja de la veleta del Mussolet d'Utxesa de ferro colat, amb els detalls dels engranatges per poder girar sense resistència. Feta a consciència.

Els Germans Messalles, Jordi Balasch i l'ornitóleg Joan Bernal

Germans Messalles, Josep Marà Font i Jordi Balasch mostrant el resultat al taller

La ubicació de la veleta no pot estar en un millor lloc de visibilitat i despejada al vent.

La veleta de l'Utxi ja es colocada a les antigues escoles de Torres de Segre i ja gira amb el vent. Una feina de forja molt ven aconsseguida per els germans Messalles. 
Des de la Maranya digital felicitem aquesta iniciativa que no per senzilla es atractiva e interessant.


. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada