Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Majorica està perduda

divendres, 10 de febrer del 2017

Si no fos que a la riba del Segre prou-ta feina hi ha salparia ara mateix cap al Manzanares o el Potomac per aclarir la darrera rucada que he llegit i saber que hi ha de cert per dir quatre coses ben dites al respecte, llamp de llamp de rellamp! Resulta que al President del Regne de les Espanyes, després d'haver parlat duran quinze minuts per telèfon (ves a saber en quin idioma) amb Donald Trump, ha tingut la brillant idea d'oferir-se com interlocutor dels EE.UU a Europa, Amèrica Llatina, el nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà! Encara com ne si li va acudir citar també Rússia, la Xina, Andorra i part de l'estranger.



I és que no hi ha res més agosarat que la ignorància. Com és sabut, el govern de Rajoy manté unes “magnífiques” relacions bilaterals amb les ex-colònies espanyoles (com la que té Anglaterra amb la Commonwealth, iguals!), molt especialment amb Veneçuela, Equador, Cuba, Argentina o Mèxic que encara espera una paraula d'alè davant els reiterats insults del ianqui. Del Panamà, això si, algun dels seus ministres en sap alguna cosa. Avui no deuen dormir ni Israelians ni palestins a l'espera de la màgica intervenció d'aquest lider d'occident mentre els refugiats sirians ja deuen mirar tranquils el seu incert futur ara que tenen tan il·lustre i reconegut mediador de conflictes. Pel que fa al nord d'Àfrica es devia referir a Ceuta i Melilla, suposo. Que no dir d'Europa on, Alemanys, Danesos, Italians i britànics (sobre tot els escocesos i els gibraltarenys) de ben segur seguiran a les palpentes les indicacions d'aquest estadista del món mundial sense parió conegut en els anals de la història moderna i contemporània.

Fora bromes, el cas comença a ser greu. El President Don Tancredo, el sobresous, el de les caixes B i “los hilillos”, el mateix que acaba de nomenar manaire de Red Elèctrica Espanyola a un ajudant de jardiner de El Ferrol al que abans havien fet fora de Director de la Guàrdia Civil per inepte, el vaticinador de la baixada del preu de la llum quan plou, l'home que s'omple la boca de diàleg sense saber dir altra cosa que no, aquell que apel·la a una legalitat feta a mida mentre encobreix les trames de corrupció política més inversemblants... és molt capaç de millorar al seu mestre Aznar i embolicar-nos en una nova guerra pitjor que la d'Iraq. I és que aquest home no para de produir perles com bolets, de diverses textures i colors, totes elles de l'alçada d'un campanar, fins desesperar a la fàbrica mallorquina de Majorica que veu impossible fer front a tan ileal competència.

Bona nit, bon vent i bona barca. La setmana vinent duré més perles, paraula de capità.
Capità Haddock Sparrow
amb l'estimable ajuda (per això cobra) del contramestre Pep.

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada