Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Pensions de misèria

dilluns, 26 de febrer del 2018

Al voltant d’unes cinc-cents pensionistes de Lleida, convocats per Marea Pensionista, es van concentrar en la plaça de Sant Joan, el matí del passat dijous 22 de febrer, per protestar per les pensions de misèria que s’estan rebent i en demanda d’unes pensions dignes que s’actualitzin d’acord amb la inflació.


Durant l’acte es va llegir un manifest donant compta de la pèrdua constant de poder adquisitiu dels pensionistes, que han qualificat el fet de “pujada de merda”. La revalorització del 0,25 atorgada pel govern del PP per aquest any 2018 està, com en anys anteriors, molt per sota de l’IPC.
Els concentrats a la plaça Sant Joan es van desplaçar a través de la baixada de Santa Marta i l’avinguda Francesc Macià, acusant de lladres al govern i cantant que “les pensions seran sempre nostres”. Van arribar a la plaça de la Pau, per lliurar el manifest a la Subdelegada Imma Mansó perquè el fes arribar a la ministra Fátima Báñez García.

Al migdia, mentre es registrava el corresponent del Manifest a la Subdelegació, s’entonaven càntics dirigits al govern com “sou uns lladres”, Montoro escucha, devuelvenos la hucha o volem la pensió del pare del Borbó”.L’acte va acabar recordant el lema de “mai acabaran amb la nostra dignitat”



Tot i això, la concentració no va començar massa bé. Tothom buscava el sol que irradiava el lateral dret de la plaça, mentre la part central (zona d’ombra) quedava gairebé buida.


La feina va ser dels fotògrafs per poder ajuntar els manifestants a fi d’aconseguir una bona imatge. La megafonia fallava i l’acte va haver de començar escoltant la coral i al mantenidor parlant a capel•la fins que van solucionar el problema del so, amb el retard corresponent.
Durant el trajecte (des de Sant Joan a l’antic Govern Civil) els concentrats s’anaven despenjant fins perdre’s més d’un centenar pel camí, abans d’arribar a la subdelegació del Govern. Fins i tot, al representant de Marea a Lleida, Joan M. Ballesté, se’l va haver de buscar entre els assistents per lliurar el manifest.

Cal esperar que la propera reunió de Marea Pensionista, el 2 de març a les 12.00 hores, també a la plaça de Sant Joan, compti amb una bona representació, per enfortir la organització d’acord amb el seu lema de “mai acabaran amb la nostra dignitat”.


Paco Castillo. Periodista


. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada