Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Puigdemont: “Si hom vol saber què ha passat a Catalunya, tindrà prou amb mirar Ermengol”

dilluns, 4 de març del 2019

L’editorial Fonoll, ubicada a Juneda, està fent arribar a les llibreries l’obra ‘A cop d’humor (o no)’ amb un recull de les vinyetes més àcides publicades a LA MAÑANA el darrer any, acompanyades de textos de periodistes, polítics i artistes. El pròleg és de Carles Puigdemont.
 
“Si hom vol saber què ha passat a Catalunya aquestes darrers i intensos anys, quins han estat els moments més decisius, en tindrà prou amb agafar els dibuixos i mirar-los consecutivament i críticament”. Són les paraules amb les quals el President Carles Puigdemont prologa el llibre amb les vinyetes d’Ermengol, signat a Waterloo aquest 9 de gener, i en el qual afirma que “Ermengol pren partit, però no pas per un partit o un altre, sinó per la seva consciència i per la seva societat que vol culta, entenimentada, compromesa contra els qui la fan malbé o li tenen un peu al coll”.
El llibre ideat per Fonoll el composen 61 il·lustracions acompanyades de textos com el raper Valtonyc, el ninotarire Kap, les exiliades Anna Gabriel i Metitxell Serret, els polítics Dante Fachín, Gabriel Rufián i Ramon Tremosa, i periodistes com Mònica Terribas, Bea Talegón, Lidia Herèdia, David Fernández, Pau Echauz i el director de LA MAÑANA, Ignasi Calvo, entre d’altres aportacions.

Amb el fil conductor dels acudits, els comentaristes repassen tant les notícies que han sacsejat l’actualitat catalana i espanyola els darrers anys com la funció crítica que caracteritza la vinyeta periodística. “Els seus dibuixos són autèntiques editorials” assegura Puigdemont, periodista de professió que entreveu que els lectors esperen d’Ermengol “una mirada lúcida, crítica, emprenyadora, amb la ironia justa i la intel·ligència desbordada”.

“No és un llibre només per fer riure, és per  fer pensar”
“Aquest no és un llibre només per fer riure. És un llibre per fer pensar. Pensar amb humor subtil o ferotge, dolç o àcid, encara que la realitat no faci gràcia”. D’aquesta manera l’editorial Fonoll presenta l’obra A cop d’humor (o no) en la seva coberta. El director de LA MAÑANA, Ignasi Calvo, destaca d’Ermengol que “ha d’invertir matèria grisa en com superar la vinyeta del dia anterior, prova no apta per a conformistes”. Ermengol dedica el llibre “a les dones i homes que pateixen l’acció ignominiosa d’un Estat reaccionari”.

Article publicat al diari la Manyana de Lleida
. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada