Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Les mascotes durant la pandèmia

dimarts, 28 d’abril del 2020
La meva veïna Tere s’ha fet aquests dies amb un gosset de raça llaurador creuat i que l’ha posat Bobi.

Amb aquest crec que ja són dos o tres al seu edifici. Em ve a la memòria, el Tobi, un altre gos procedent de la família de la meva esposa, que acompanyava el meu pare darrera de la seva bicicleta des de Pardinyes a la Suda (Seu Vella de Lleida) per anar a treballar a l’emissora de Ràdio Lleida que era enclavada allà. També em recordo del Tuso, un cocker hispànic que li vàrem comprar a l’Ainhoa perquè va aprovar el curs escolar i va ser amb nosaltres durant uns 12 anys, abans de la seva mort.

A Lleida, segons dades de l’Ajuntament, fins a finals del passat mes de febrer de 2020 eren censats (donats d’alta i enxiampats) un total de 13.132 gossos. Ara amb això del confinament pel Covid-19 s’han vist créixer les mascotes pel carrer a dojo. Clar que el Govern ha contribuït a aquest fet al deixar sortir els seus propietaris al carrer per treure gossos, gats i d’altres animalets, durant uns minuts, per tal que facin les seves necessitats fisiològiques.

El fet que l’estat d’alarma posi com excepció que es pot sortir al carrer amb les mascotes i la Societat Canina hagi alertar que no calia l’ús de mascareta pels gossos perquè no té cap benefici i a més els pot causar estrés també pot haver contribuït a que alguns han abusat d’aquests fets.
Així, hem pogut veure anuncis de lloguer de gossos per portar-los a passeig; un que va ser enxampat “In fraganti” portant a passejar un gos de peluix a Palència, una cabra estirada pel seu propietari o un ànec estirat per un fil de pescar a Barcelona. Si amb això no n’hi ha prou a algú se li va ocórrer sortir al carrer a passeja portant una peixera amb dos peixos dins i, fins i tot, un jove gadità es va disfressar de gos, caminant a 4 potes, calçat amb xancletes a les mans.

Anècdotes apart, esperem que ara que comença la desescalada, l’experiència viscuda de les mesures sanitàries i de seguretat, hagin servit també per conscienciar-nos del paper que han jugat les mascotes en aquesta etapa de confinament,

D’una vegada per totes, cal posar en pràctica la bona educació i, pel bé de tots, descartar l’abandó d’animals i els seus propietaris han de tenir més cura per recollir defecacions i diluir, amb els líquids corresponents, els pixats dels gossos al carrer.

Paco Castillo


. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada