Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

La Comunitat islàmica Shura estrena mesquita a Pardinyes

dilluns, 30 d’octubre del 2023

Jacinto Pernia, Joan Torné i Paco Castillo, com a presidents de la Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard), de la Fundació i de la Plataforma del barri, van estar presents en la integració de la mesquita que va inaugurar divendres, 27 d’octubre de 2023, la Comunitat islàmica Shura (consulta) en un local de 340 m2..

El temple musulmà està ubicat al carrer Josep Pla 1 (darrera dels blocs Catalunya) i s’ha construït en un any, Té un aforament de 200 persones i la inversió ha estat de 145.000 euros, aportades pels seus integrants.

Jacinto Pernía i Joan Torné, durant la seves intervencions, va destacar l’excel·lent integració i l’arrelament de la Comunitat, en estreta i permanent col·laboració amb amb Orvepard, la Fundació i els veïns islàmics del barri.

Com a exemples van posar de manifest diferents activitats dutes a terme com la Festa del Corder i la de Reis. Els repassos i formació, a infants, joves i adults en temes d’ensenyament i la participació en diferents conferències i jornades culturals, de manualitats i de creacions i elaboracions de pastisseria i gastronòmiques.

A l’acte també van assistir l’alcalde de Lleida, Felix larrossa i els tinents d’alcalde, Carles i Enjuanes i Cristina Morón i d’altres regidors/es de Paeria, representants d’ERC i Junts.

Felix Larrosa va dir que aquesta és una ciutat diversa i d’acollida que l’hem de construir entre tos i totes i que “Lleida necessita a la comunitat musulmana que ha contribuït a fer una ciutat més cívica”.

Un cant interpretat per l’Iman i una degustació de pastissos típics i te va posar punt i final a la inauguració, organitzada per Abdelaziz Kinidi, Responsable de la Comunitat i els vocals: Abdul Chaibi i Aziz Bounjimi.



Paco Castilllo . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada