Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Salvem les cigonyes de Pardinyes

diumenge, 11 de desembre del 2022

 La Plataforma de Veïns denúncia, en el arbre de Nadal de la rambla, la destrucció de 19 nius i l’enderroc de les sitges per construir un macroalberg


La Plataforma de Veïns de Pardinyes, junt amb la Organització de Veïns i d’altres entitats i veïns del barri han iniciat una campanya de Nadal amb el lema “salvem les cigonyes, rehabilitem les sitges per a usos culturals i no al model de macroablerg” imposat per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i el seu equip de govern municipal. 

Aquests eslògans, escrits en cartells i pancartes, és una acció més de protesta per la tossuderia dels governants de la Paeria  de voler  imposar la construcció d’aquest estrany i enorme equipament a Pardinyes, sense informes que justifiquin ni la seva ubicació, ni l’impacte urbanístic, econòmic o social i menys encara la seva urgència. 


Els missatges s’han penjat avui, 10 de desembre, en l’arbre de Nadal de la rambla de Pardinyes custodiats per 100 cigonyes fetes de forma artesanal en un taller de manualitats a càrrec de veïnes i veïns del barri. Aquest és el segon any consecutiu que els ciutadans de Pardinyes decoren l’arbre de Nadal amb arguments que qüestionen la imposició del macroedifici que volen ubicar a Pardinyes. 


Aquestes missives s’han fet també extensius al voltant d’una  part de la tanca de les sitges que el govern de la Paeria vol enderrocar, al carrer Xavier Puig Andreu. La deconstrucció de les mateixes suposa destruir 19 nius de cigonyes (expulsant les 19 famílies d’aus del seu aixopluc actual) i substituir  les niuades pel d’altres artificials, fora de les sitges on són ara. Aquests graners són considerats com a bens d’interès arquitectònic i cultural pel barri de Pardinyes. 


Els Veïns de Pardinyes considerem què les cigonyes no estan a les ordres ni de l’equip de Govern ni de l’església (ja es va veure a la catedral nova). Per tant, no aniran on ells diguin sinó on elles creguin més adient. Prou es va veure també en els nius artificial col·locats per la Paeria a la zona de guaita, junt de la bassa gran del parc de la mitjana. Al final els nius artificials què van col·locar van caure perquè les aus els van rebutjar.


Creiem fermament què les reivindicacions veïnals de Pardinyes en contra del model de macroalberg, de l’enderroc de les sitges i la destrucció  i canvi dels 19 nius de les cigonyes, per altres artificials, no són cap “ocurrència” o “escalfament” momentani dels veïns de Pardinyes, sinó que responen a uns interessos legítims i ben fonamentats què defensem des de fa 22 mesos. Tot i això, desitgem als governants de la Paeria un Bon Nadal i un millor 2023. Any d’Eleccions Municipals.

Pardinyes 10 de desembre de 2022

Paco Castillo. Periodista

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada