Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Discussions amb el parquímetre de la zona blava.

divendres, 9 de juny del 2023
L’Ajuntament de Lleida va assumir la gestió de l’aparcament regulat a la zona blava de la ciutat l’1 de gener de 2023. Això va comportar la municipalització del servei, un canvi dels parquímetres existents i que fer-se càrrec del personal, del servei i de la grua l’EMAU (Empesa Municipal de l’Agenda Urbana).

Aquest fet ha comportat un canvi total a l’hora de treure el tiquet per estacionar. Abans entrant la moneda dins la ranura del parquímetre o pagant el temps marcat amb targeta i clicant el botó corresponent sortia el resguard i comprovant horari de l’estacionament.

Amb els nous aparells Blinkay Chrono (procedents de Barcelona) la cosa és molt més embrollada. Has de seguir tota una sèrie de passos més que complicats per molts usuaris. Cal decidir el tipus d’estacionament, recordar la matrícula, triar entre pagar amb monedes o tarja, introduir fracció a fracció els minuts d’aparcament i treure o no el tiquet. També hi ha l’opció de fer-ho amb el mòbil o a través de bons.

Com què és molt difícil trobar responsables o vigilants dels parquímetres, els usuaris s’han d’instruir i ajudar-se entre ells. Encara te pots trobar amb més dificultats si excedeixes en el tems i abans del final de tot, t’anul·la l’operació, per qualsevol errada. Aleshores, has de tornar a començar. O bé, si hi ha un problema de funcionament intern i no t’avisa fins el final. Torna a començar o busca un altre parqímetre.

Per tot això, no hi dia que no et trobis amb algú discutint davant l’aparell. Insultant-lo. O dient als que esperen què, per fer anar això, s’ha de fer un curset per poder sortint-ne. La protesta de l’usuari és gairebé una mena de letania contra el parquímetre degut l’excés i dificultats que ocasiona poder aparcar en zona blava.



Paco Castillo,

periodista . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada