Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Nietzsche

dilluns, 5 de juny del 2023

Va ser Friedrich Wilhelm Nietzsche qui va dir: “la responsabilitat, és essencial en l'ésser humà, ja que no és per qüestions divines el que ens passa, és per les nostres decisions”.

De l'anteriorment exposat, es fàcil deduir que el canvi produït o que es produirà properament a la governança de la Paeria de Lleida ha estat derivat de les incorrectes i diria que fantasioses decisions dels que aviat deixaran el govern de la nostra ciutat i per això afirmo, tal com va dir Jesús Montesinos que les eleccions es perden, no es guanyen!!!!. Això que sembla una contradicció és el primer que ensenyen en les classes que imparteixen els grans mestres de la metodologia electoral.

Però, per què es perden unes eleccions? A aquesta pregunta es poden donar múltiples i variades respostes: manca d'estratègia, mals assessors, no conèixer l'elector o manca de connexió emocional amb el mateix, no es coneix l'adversari, equip de campanya incompetent, manca de comunicació…..etc. 

En el cas de Lleida, els motius són clars i diàfans: l’equip sortint, no ha complert amb les seves propostes de govern i han deixant una ciutat pitjor que la que van trobar. Evident ment això demostra la incompetència del candidat, del seu equip de Govern, dels seus assessors i també la incapacitat i/o els interessos dels socis de coalició. 

Efectivament Sr Pueyo, deixant de banda el fet de no ser vàlid com a alcalde, s'ha deixat arrossegar per les polèmiques i conflictives decisions que prenia el regidor d'urbanisme Toni Postius, decisions que donaven la sensació d'afavorir determinats interessos empresarials en detriment d'altres. (veure l’enllaç) https://okdiario.com/economia/dueno-xanadu-torpedeado-diputado-del-pdecat-nuevo-proyecto-comercial-lleida-3682844.També ha tingut, el Regidor d’Urbanisme, el mal costum de penjar-se medalles que no eren seves com la de crear una zona residencial entre els Barris de Balafia i Pardinyes, zona prevista en el Plantejament Municipal de l'any 1999. Ha volgut 'impulsar el polígon de “Torre Sole”, projecte desbloquejat per l'anterior govern municipal del Sr. Larrosa. Obstaculitzà de manera reiterada el projecte del centre comercial de Torre Salses (veure l’enllaç) https://okdiario.com/economia/postius-del-pdecat-debera-aclarar-implicacion-obra-lerida-denuncia-okdiario-3840807) , i proposa com a alternativa un gran centre comercial als terrenys d'ADIF a l'estació de ferrocarril. Ah!!!!, per cert, segons dades de la Generalitat, Lleida, està al capdavant de Catalunya en superfície comercial per habitant (veure l’enllaç) https://www.lleida.com/noticia/lleida-al-capdavant-de-catalunya-en-superficie-comercial-habitant .

Però el que més m’ha sorprès ha estat la decisió del Sr. Pueyo que al sortir derrotat a les darreres eleccions municipals del 28 de maig, ha decidit deixar la Paeria. Certament els fracassos electorals son de les poques coses que porten als líders polítics a plegar però aquestes renuncies no solen ser tant immediates com la del Sr. Pueyo. Per a mi ha estat una veritable sorpresa.

 Efectivament, en una recent entrevista a el diari “Publico”, a la pregunta: Si no aconsegueix l'alcaldia, es quedarà a l'oposició? La seva resposta, molt assenyada és: Bé, en principi, el meu objectiu, amb tota la meva il·lusió i convicció és mantenir l'alcaldia. Però si no ho assoleixo, suposo que no tindré més remei. (Veure l’enllaç) https://www.publico.es/public/per-mi-molt-important-evitar-lleida-hi-hagi-govern-conveniencia-psc-i-dreta-espanyolista.html#analytics-autor:listado. Després de llegir l’esmentada entrevista, em dona la sensació que aquesta decisió de deixar la Paeria ha estat precipitada i, tal vegada motivada per la por a equivocar-se i no estar a l’alçada de les noves circumstancies, tal vegada tingui por al judici que la ciutadania pugui continuar fent de la seva gestió al capdavant de la Paeria.

 La veritat només la sap el Sr. Pueyo. A mi alguna cosa em diu que amb aquesta decisió l'alcalde sortint se sent alliberat. Al cap i a la fi, d'aquí poc temps, ningú es recordarà del Sr. Pueyo ni del seu equip ni de la nefasta gestió que en el seus anys de govern han realitzat al capdavant de la Paeria.

KARLA

Postdata.

En una societat democràtica, el vot, és la veu dels ciutadans i per això és essencial que estiguem informats. Estar informats ens dona la capacitat d'avaluar de manera objectiva als candidats i partits que es presenten a unes eleccions ja que podem analitzar els seus programes, propostes i ANTECEDENTS el que ens permetrà prendre les nostres decisions basades en la realitat i no en la manipulació.

KARLA, ja ha iniciat la recopilació d'informació apareguda en els mitjans de cara a les pròximes eleccions municipals.

Convido a tots els lectors de la Maranya Digital que facin el mateix i per animar-los en aquesta proposta, els faig arribar alguns enllaços de la meva recentment iniciada col.lecció: “legislatura 2023-2027” ANIMS!.

https://www.publico.es/politica/felix-larrosa-lleida-ciudad-empaque-orgullo-ambiciosa.html/amp

https://www.segre.com/noticies/lleida/2023/05/24/larrosa_proposa_que_lleida_tingui_platges_la_canalitzacio_209534_1092.html

https://www.larepublica.cat/eleccions-municipals-23/torna-la-foscor-a-lleida/

 

 

 

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada