Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

L’escultor Miguel Angel González, protagonista del film “Guinart, el asesino del pincel”

dimecres, 28 d’agost del 2019

L’obra, basada en la vida d’ un pintor dement que empren una sèrie d'assassinats, és un projecte final de Grau d’estudiants de la UdL i està rodada en Agramunt, Puigverd d’Agramunt i Preixens


L’escultor Miguel Angel González és el protagonista del curt “Guinart , el asesino del pincel” que es va presentar el 8 d’agost al bar del centre de Maldà, amb projecció d’un avanç del film, xerrada dels creadors de l’obra i l’assistència dels actors Miguel Angel González, Carlos Rizos i Sebastià Tolosa (qui no va poder assistir), junt amb els autors del projecte David Figuerola, Jaume Martell i Eduard Ros; el director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, Juan Ferrer; Emili Balldellou, Llicenciat en dret i advocat; director, dramaturg teatral lleidatà, pedagog a l’Aula Municipal de Teatre i a la Universitat de Lleida, el ninotaire, Paco Ermengol i d’altres artistes i músics.

Eduard Ros, va explicar l’argument de l’obra, indicant que era el treball de tot un equip de companys, ells tres, més Cristobal Mora i Kilian Muñoz (que no van poder assistir) els quals havien estat els creadors i directors del projecte. Una producció que s’ha realitzat durant prop de 6 mesos i que forma part d’un projecte final de Grau de la carrera Comunicacions Audiovisuals de la Universitat de Lleida (UdL).

El protagonista del film, Joaquín Guinart, una creació original dels seus productors, està basada en la trajectòria artística d’un pintor dement que presenta sempre la mateixa obra al director d’un museu i al rebutjar-la decideix ejectar-ho i acte seguit emprendre una sèrie d'assassinats que li portaran a viure una sèrie d’aventures eixelebrades. El film està rodat en la plaça del mercat d’Agramunt (davant el museu Guinovart), Puigverd d’Agramunt i a les afores de Preixens.

“Guinart , el asesino del pincel”, està ultimant documentació per veure si pot participar en el Certamen Terror Molins de Molins de Rei i també està en fase de selecció per en el Certamen Universitaris de Curts de Catalunya per tal d’intentar aconseguir finançament i veure la possibilitat de dur a terme la producció total de l’obra.



La presentació de l’avanç del curt del asesino del Pincel a Maldà, la nit del 8 d’agost, va acabar amb un fi de festa, amb la coordinació de la megafonia i so de l’espai alternatiu per part de Oriol Arumí i en on van actuar el grup Sol d’Ara, amb cançons de creació pròpia i composat per Laia Santacreu, percusió i veus; Jordi Brugueres, precusió i Marta Forn, veu. També van actuar Alba Monras, al teclat i Alfons Sarabia, amb un recital de cançons populars.

Paco Castillo, periodista
Fotos: PC i Paco Ermengol

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada