Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

El Registre Central de Madrid rebutja els papers en català i els exigeixen en idioma castellà

dimarts, 8 de febrer del 2022

El Registre Central Civil de Madrid exigeix que la documentació que rebi sigui en idioma castellà. Retornen els expedients que reben en català i demanen que si es vol continuar amb la tramitació documental tradueixin tota els papers a l’idioma castellà.

Des del Registre Civil de Lleida s’ha tramitat un expedient per inscriure un nadó fora de termini en el Registre Central de Madrid i la contesta, al cap d’un any i mig, és un exhort que indica que: “Conforme al artículo 142 de la Ley de Enjuciamiento Civil, supletoria de la Ley del Registro Civil, se refiere de oficio la traducción al castellano de dicho documento y una vez cunplimentado sea devuelto al Registro Civil Central”. El document en qüestió és un informe de la Generalitat de Catalunya.

El curiós del cas és que durant aquest període de temps s’ha revistat tota la documentació dues vegades i, en cap moment fins ara, s’ha informat als interessats que tot havia d’estar en castellà. 

Ni per part del Registre de Lleida (potser estant convençuts de la cooficialitat dels dos idiomes), ni per part del de Madrid. Potser caldrà que els diferents departaments del Govern de la Generalitat redactin els documents que han d’anar al Registre Central de Madrid directament en idioma castellà i aleshores ens estalviarem temps, enrenous i enfrontaments entre els ciutadans i els funcionaris. 

Paco Castillo. 
Periodista Lleidatà
. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada