Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Fets Destacabels entorn del Macroalberg projectat a Pardinyes (Lleida)

dimarts, 8 de febrer del 2022

    Coneixement de la notícia, a través dels Mitjans de Comunicació, de la decisió unilateral, de l’equip de Govern Municipal de Lleida, sense consultar a cap institució veïnal, ni cap tipus de diàleg, ni consens amb ningú, de la construcció d’un Alberg sobredimensionat de 150 places a Pardinyes, per acollir diferents col·lectius en el mateix equipament i en els terrenys compromesos precisament per l’Ajuntament per construir una residència per a la Gent Gran. 

A partir d’aquí rebuig majoritària dels veïns de Pardinyes i de tots els grups de l’oposició. Ningú està d’acord amb el model i es qüestiona la ubicació del macroalberg.

Es constitueix una Plataforma de defensa de la Residència, formada per 200 veïns de Pardinyes per forçar diàleg i consens amb l’Ajuntament per decidir alternatives d’alberg.
Després d’aconseguir algunes reunions amb l’equip de govern, no s’arriba a cap solució. L’Equip de Govern continua amb la seva idea de construir el macroalberg en el mateix lloc.
Els veïns de Pardinyes programen concentracions i manifestacions, una d’elles, amb més de 1.000 assistents, la més nombrosa d’un barri de Lleida en protesta per la falta de diàleg, transparència i consens de l’Ajuntament vers el macroalberg.

La Plataforma a favor de la Residència recull 5.361 signatures en contra de la construcció del macroalberg i 1.000 més procedents de l’AMPA del centre d’Ensenyament la Mitjana que està al costat dels terrenys fixats en el projecte.

Dues mocions –plataforma i PSC- en plens de l’Ajuntament per aturar o suspendre el projecte de l’Alberg al carrer Josep Pallach, 2- (28/05/21 i 30/09/21). La Primera no va prosperar per un vot de diferència i la segona va aconseguir ser aprovada per 14 vots a favor i 12 en contra, els de l’equip de govern els quals van manifestar que a pesar de perdre la votació el projecte del Macroalberg seguia endavant perquè la Moció no és vinculant. 

31/08/21-Reclamacions davant la Comissió de Garanties del Parlament (GAIP). L’acta final conclou que l’Ajuntament no disposa de cap informe d’impacte, social, urbanístic i econòmic per part de tècnics especialitzats que avalin la construcció del macroalberg.

24/11/21.- Audiència Pública, convocada per l’Ajuntament, per debatre el tema. Es va convertir en un acta de propaganda dels Serveis Socials de l’Ajuntament, sense abordar el tema del sensellarisme a Lleida. Resultat un desastre.

A més
10/12/2021.- Ple de bloqueig dels pressupostos. Voten en contra dels pressuposotos tots els grups de l’oposició. L’alcalde anuncia una moció de confiança contra la que es pot presentar alternativa per substituir-lo fins el 27 de gener de 2022.

17/12/21.- Presentació de 2 Recursos: Plataforma (advocat Pau Simarro) i Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, contra el tràmit d’urgència aprovat per l’Ajuntament per construir el macroalberg. La Urgència no es veu enlloc.
El PSC i VOX, el mes de desembre de 2021, presenten dues intervencions davant el Parlament de Catalunya per debatre el tema i proposar aturar el projecte de construcció de forma immediata. El tema es preveu exposar la segona quinzena de gener de 2022.

24/01/22.- Casseroleta a la plaça de Josep Piñol per protestar per la decisió del Comú de no recolzar la Moció de Censura contra l’actual alcalde de Lleida per la seva substitució. Moció que té previst presentar el PSC i amb la que estan d’acord i secunden la resta de partits de l’oposició, amb la qual cosa (si els 2 regidors del Comú votessin a favor) pot prosperar i canviar l’alcalde. La Crida, realitzada de forma espontània, a través de les xarxes, va reunir prop de 200 persones. En una Debat posterior a Lleida TV, els representants de JxC i ERC va tractar als manifestants de no ser representatius del barri de Pardinyes, de fomentar la crispació, van intentar d’associar-los amb Vox i, els van acusar de creuar la línea vermella a l’haver realitzat un escrache al portadeveu del Comú, Sergi Talamonte.

 A tenir en compta
·        La Plataforma a Favor de la Residència de Pardinyes a més ha estat acusada per militants, simpatitzants i afins a l’Equip de Govern Municipal racisme, xenofòbia, actuacions vandàliques i d’intentar la divisió del barri.

·        El macroalberg que vol construir l’Equip de Govern actual de la ciutat de Lleida, per Decret i per la viu d’Urgència, sense diàleg, consens, ni transparència és el més gran de Catalunya, Està projectat en una solar de 3.500m2, dues edificacions i 3 plantes d’alçada i amb capacitat per acollir a 120 usuaris de diferents col·lectius. Té pressupost de 5.200.000 euros i els terrenys estan compromesos pel mateix Ajuntament de Lleida per construir un complex social per la gent gran, des de l’any 2001.

Paco Castillo
Periodista Lleidatà

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada