Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Una escultura de ferro de Miquel Angel González corona la muntanya de Canillo a Andorra

dijous, 8 de setembre del 2016
Escultura al Roc del Quer
L’escultor de Pardinyes, Miguel Angel González ha creat l’home de cromanyó, inspirat en l’època del Neolític, per instal•lar-lo al mirador del Roc del Quer, al Comú de Canillo, població situada a 160 kilòmetres de Lleida, essent la parròquia més alta i extensa d’Andorra, amb la finalitat d’aconseguir un atractiu turístic del terme municipal. L’artista argentí va treballar 5 mesos per donar-li forma a aquesta escultura de 3,20 d’alt (2,70 assegut), 0,70 centímetres gruix i al voltant de 300 kilograms de pes, a l’estar reforçada interiorment amb bigues de ferro per fer front al vent i als canvis climatològics.
Aquesta figura inspirada en el neandertal s’ha creat a l’estudi de Pardinyes i s’ha realitzat al taller de Miguel Àngel González a Lleida, tenint com a base acer inoxidable i tractada amb matèria oxidant

L'escultor de Pardinyes
Miguel Àngel Gonzalez
L’escultura està enclavada al final de la passarel•la de la nova infraestructura del mirador del Roc del Quer, a 500 metres d’altitud, representa un home pensatiu i contemplatiu. Està assegut en una biga de ferro, al final d’una plataforma de 20 metres de llarg, 12 d’ells penjant al buit, per tres d’ample amb tramats de vidre transparent i d’altres opacs.
Des d’aquest punt s’ofereix la possibilitat de poder admirant tota la vall de Canillo amb l’espectacular paisatge que es divisa a 500 metres d’altitud, des de aquesta muntanya blanca. Tot el complex es va obri arl públic el 2 de juliol de 2016 i inaugurat el dia 18 pel cap de Govern d’Andorra, Antoni Martí i Josep Mandico, Cònsol Major de Canillo i la presència d’un vintena de lleidatans que van voler estar presents en aquest acte.




Silenci, Pau i Llibertat 

Assistens al acte de inauguració aquest estiu
El silenci, la pau i la llibertat van ser referents de Miguel Àngel González a l’hora de parlar als presents, durant la inauguració. Totes elles referides a allò que es respirava allí, en el mirador de Canillo i allò que ell creu que hauria sentit l’home del Neolític. “Ni hi ha paraules per descriure el que sento ara, ni per poder relatar l’emoció que m’envaeix però sí per dir-vos que aquesta escultura l’he fet amb molt amor i a propòsit perquè avui fos una realitat per completar la grandesa d’aquest mirador del Quer”.
 Mentre tant, es distribuïa un full escrit per Li liana Mayer Onetto (la seva esposa Li) referit a l’home del neolític, que acaba dient: “Ens hem quedat sols, sols amb les nostres eines, el nostre coneixement, la nostra sobreexplotació.
No podem desfer allò que està fet. Però sí que podem canviar la manera de fer-ho. Tornar a aquest instant en el temps, observar l’univers, començar de nou, ara al costat d’ella. Neolític, acer cort-ten.” . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada