Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Lleida, ciutat del garrotín amb l'IBI

dimecres, 26 d’octubre del 2016
Lleida és la capital de província amb la quota mitjana més alta de l'impost sobre béns immobles (IBI), amb 140,02 euros de mitjana, mentre que Pamplona té la contribució urbana més barata, 22,69 euros.Així figura en el rànquing tributari dels municipis espanyols de 2015, que engloba les 52 capitals de província, elaborat per l'agència tributària de Madrid. (Dades article Diari Expansión)

Dos municipis catalans, Lleida i Tarragona, lideren el rànquing de l'esforç fiscal absolut de l'IBI -l'anomenada contribució urbana- més elevat de l'Estat, amb un import de 140,02 i 131 euros, respectivament.



Els segueix Soria, amb una quota mitjana de 128,75 euros; Toledo, amb 127,76 euros; Ciudad Real, amb 123,21 euros, i Barcelona, ​​amb 116,57 euros.
Madrid figura en el lloc 16 de la llista pel que fa a l'esforç fiscal absolut de l'IBI, que és el que més pes té en els tributs municipals.

Pel que fa a les capitals amb la contribució més baixa, per sobre de Pamplona se situen Vitòria (43,99 euros de mitjana), Sant Sebastià (47,10 euros), la Corunya (50,85 euros) i Girona (53,25 euros ).



 La pregunta es:  Algú veu realment que l'alt preu d'IBI que estem pagant els lleidatans es vegi per algun lloc?. Potser aquest elevat cost de l'IBI es per pagar anteriors obres faraòniques que s'han estat fent en aquesta ciutat i que actualment no desperten cap interes, o potser , per amortitzar el gran endeudament que tenim en l'actual Ajuntament, o per pagar les grans empreses de serveis i gerents municipals que tenim. Sigui com  sigui la veritat es que per el que paguem d'IBI no es veu reflectit a la ciutat. 

Una ciutat com Vitòria que paga de mitjana 43,99 euros d'IBI a la de Lleida que en paga 140,02 hi ha una bon marge d'impost. Si heu anat a Vitòria us adonareu la diferencia de ciutat amb menys de 1/3 part de l'IBI que paguem aquí.

Pere Estuardo . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada