Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Pardinyes, àrea de gossos

dimarts, 11 d’octubre del 2016
Des de fa uns anys, les Associacions de Veïns de Pardinyes, Mariola i Bordeta no paren d’exigir a l’Ajuntament de Lleida una acció més contundent contra aquells propietaris de gossos que deixen les defecacions dels seus animals esteses pel carrer, toleren que es pixin a les portes dels immobles i els passegen sense dur-los lligats, causant perill al trànsit i vianants i atemptant contra l’entorn i fins i tot la salut.

Les campanyes de sensibilització de la Paeria no han tingut èxit. Els avisos i tocs d’atenció de ciutadans i vigilants municipals, quan eren de servei, cap els amos dels animals, per deixar-los fer, tampoc.

Les àrees de gossos implantades per la Paeria, disposades en espais oberts, ideades per deixar lliures els animals han estat un fiasco i, a més, es van ubicar sense cap acord ni consens dels veïns. Només cal mirar en el Registre Municipal els llistats de signatures dels veïns en contra d’aquesta mesura.
Aquestes tres associacions no paren de denunciar el problema que genera la manca de sensibilitat i d’educació dels propietaris de gossos que no recullen els excrements i els deixen pixar a la porta de les cases i també, la tolerància de la Paeria i falta de campanyes de sensibilització al respecte.

Degut aquesta problemàtica, els veïns de Pardinyes, han començat a estendre sofre pels portals, columnes i cantonades dels seus pisos i magatzems i a posar botelles d’aigua davant les entrades i portals dels seus immobles per intentar evitar defecacions i pixums d’aquestes animals. Fins i tot han començat a penjar cartells per avisar als que tenen gossos que la seva entrada a casa “no és un pipi can”.


Aquest és un problema que afecta a tot aquest barri, del darrera de l’estació, com a molts altres de la ciutat. Només cal fixar-se en la zona urbanitzada de la part del Recorrido de Pardinyes, des de la zona arbrada de l’avinguda Pearson, la rambla de corregidor Escofet i el passeig arbrat de Xavier Puig Andreu, on precisament la Paeria ha acotat, un àrea de 200 metres de llarg per a que els gossos puguin esbargir-se, sense lligar ni res.


En el mateix espai d’aquest indret coincideix l’àrea de gossos, sense ballar com es preceptiu, amb una terrassa d’un establiment d’hostaleria, la zona de passeig, el sender i pista la improvisada d’atletisme que arriba a la porta del parc natural de la mitjana.

Per això, no és gens estrany que es demani la supressió de l’àrea de gossos, exigeixin a més a l’Ajuntament que apliqui l’Ordenança Municipal i que es sancioni als propietaris que no recullen els excrements de les seves mascotes. Alguna cosa més haurà de fer l’equip de govern municipal per solucionar aquesta problemàtica ciutadana.

Paco Castillo,
Periodista . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada