Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Creuant el pas de vianants, a cop de WhatsApp

dijous, 31 d’agost del 2017
Sense cap mena de dubta la aparició de la telefonia mòbil descoberta l’any 1946, corresponent desenvolupament tecnològic, a partir dels anys 50 i la seva presentació pública per part de Motorola l’any 1973 i posterior comercialització a principis dels 80, ha generat un canvi radical en el comportament de l’ésser humà. Ara s’ha convertit en una altra peça de vestir, a partir de la infància, fins el punt que són molts els que s’aïlla del món en que viuen i passen a dependre constantment del mòbil en quasi tot tipus d’activitats.

I és que, el telèfon cel•lular no tant sols ha comportat canvis en la conducta i dependència sinó, en les relacions laborals, socials, familiars, de formació i d’investigació o en la parella sinó, també ha fomentat la pèrdua de comunicació entre l’usuari de l’aparell i el seu rol.

Els diferents sistemes operatius i generacionals de la telefonia mòbil ha portat tot un món inacabable d’avantatges però, s’ha de mesurar la seva utilització i tenir cura dels perjudicis que pot ocasionar.
Els experts indiquen que pot comportar un deteriorament de la salut, per un us massiu o indiscriminat de l’aparell. Canvis de temperatura en algunes parts cos (dolors d’esquena, lesions al coll, somnolència, mal de cap i pèrdua de memòria, entre d’altres)

A nivell social, la seva dependència, de vegades, irradia símptomes de mala educació pel seu constant ús i desatenció als demés, trencant la comunicació amb el grup o fomentant la seva distracció.
Ja se sap la utilització del mòbil conduint és incompatible. Està prohibit. Però hi ha algun que altre temerari que ho fa i no tant sols això, sinó que aquests temeraris posen en perill la vida escrivint whatsApp portant el cotxe, fins el punt que Trànsit adverteix que aquesta pràctica pot incrementar el risc d’accidents en un 23%.

Finalment, volia subratllar la moda d’utilitzar el telèfon mòbil mentre es camina pel carrer. Moltes persones van seguint la seva ruta, mòbil en ma, completament emboirats, sense importa’ls el lloc on són o cap on van, ensopegant-se amb persones i obstacles, que els treuen de polleguera.
Aquests desorientats del mòbil, caminen lentament, amb pauses constants, creuant els passos de vianants, mòbil en ma, llegint i contestant missatges de whats, amb el corresponent cabreig dels conductors que esperen pacients que al vianant passi d’una vegada per totes per continuar la seva ruta.

Paco Castillo . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada