Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Les persones som poc legals

dissabte, 14 de setembre del 2019
Un estudi de Robert Feldman al 2002 va demostrar que ,cada deu minuts de conversa,diem una mitjana de tres mentides.

Hem d’entendre la mentida des de diferents vessants: no dir la veritat, obviar part de la veritat o exagerar-la. Tècnicament en qualsevol dels tres casos estem mentin.
Alguns pensareu que de vegades, ho fem per a no ferir als altres, per a no sentir vergonya per haver fet alguna cosa incorrecta als ulls dels altres o per demostrar que som immensament feliços quan en realitat necessitem l’escalf de la nostra gent i volem semblar més forts del que som.

Algunes d’aquestes mentides ens surten soles. La condició humana fa que estem més predisposats a pensar que sempre ens diuen la veritat. Us imagineu algú que contínuament dubtes de les paraules que li diuen? Acabaria sol i mal vist. No es pot dubtar sempre de tothom. Quin desgast d’energia mental més gran.
Aquell “ ja et trucaré”, “m’ho he passat molt bé fent cafè, ja quedarem un altre dia” i no truca mai a no ser que necessiti alguna cosa de tu. Potser val més dir: “fins a la propera” . És més fàcil que sigui cert que , algun dia, ens tornarem a trobar, oi? .

Si alguna vegada un company, amic, conegut aboca allò que porta a dins tant temps, sempre ho explicarà des del seu punt de vista. Potser massa al seu favor però amb el sentiment de culpa que porta a les esquenes o la vergonya passada o la por,… qui sóc jo per jutjar si exagera, exposa o menteix? Les persones necessitem ser escoltades i som poc legals alhora de manifestar els nostres sentiments. Buidem el pap de la millor manera que sabem i habitualment per a calmar la nostra consciència. Si fins hi tot ens enganyem a nosaltres mateixos,... no és tant excepcional doncs , enganyar als altres

I els vostres amics? Aquells que podeu comptar amb els dits d’una ma. Mai us han mentit? Sempre han estat absolutament sincers amb vosaltres? De vegades la veritat fa mal o no i en tot cas ho decideix qui acaba mentint. Tenim amics poc legals. I sort que , de vegades, ho són. Pel nostre bé ( pensen) i de vegades pel seu be.

Tots hem dit veritats a mitges, hem exagerat situacions al nostre favor per inèrcia, inconscientment,..
Potser el secret està en el ganes de fer el bé i pensar massa en si ferirem o no a la gent estimada. Ens comprometem i no complim. Mentim? Si. Podem canviar les nostres decisions, es clar que si. Fem-ho des de l’honestedat. Tothom tenim prioritats. No aniré a un dinar d’amics si els meus fills o algú de la meva família , de repent , pateix alguna indisposició: els imprevistos existeixen, ens els trobem diàriament. I, massa sovint, no sabem dir que no i llavors acabes trobant una excusa al darrer moment i encara és pitjor. El dia que l’excusa és realment una prioritat ja ningú s’ho creu.

Les regles són simples: menteixen, sabem que menteixen, saben que sabem que menteixen però segueixen mentint i seguim fingint creure’ls i mentim, saben que mentim, sabem que saben que mentim i seguint fent-ho pensant que ens creuen . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada