Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Els 79 de Miguel Angel González

divendres, 13 de setembre del 2019

Un aniversari és la commemoració del naixement d'una persona. Tenim per costum celebrar l’aniversari amb una festa amb familiars, amics i companys, organitzar un àpat, trobada o reunió i complimentar-ho amb la donació de presents, regals i d’altres a la persona homenatjada. Miguel Angel González (MAG) acaba de complir 79 anys dotat de plenes facultats físiques, mentals i artístiques i ho ha celebrat acompanyat de la seva gent estimada.

Miguel Ángel González González (Argentina 1940). L’escultor de Pardinyes (arrelat a aquest barri de Lleida, des del 24 de juny de 1991) és una persona amant del silenci, entusiasta del tango i de la música clàssica. Des de la seva arribada a Lleida ha estat treballant sense parar en tres tallers (dos a Pardinyes i l’altre al carrer riu Éssera).

L’artista, reconegut i premiat internacionalment, amb creacions a Lleida com la figura del president Lluís Companys, cedida la tardor del 2015, al municipi de Tornabous (Lleida); l’escultura dedicada al recordat Manolo Calpe, president de la Fecoll i impulsor de l’Aplec del Cargol, instal•lada als camps Elisis de Lleida; igual que l’obra “l’estampida de cavalls”, creada l’any 2014 i que també es troba en aquest mateix parc i les seves darreres creacions de gran format com el pensador, “figura humana” d’acer, de 3 metres d’alçada i 1.300 quilos de pes, que està instal•lada, des del 18 de juliol de 2016 al mirador del Quer a Canillo (Andorra) o la Supervoman, instal•lada, a principis d’aquest any al parc d’escultures d’Almacelles.

Un total de 23 persones, músics, dibuixants, artistes, professionals lliberals, família, amics i d’altres, s’han reunit la nit del 8 de setembre de 2019 a l’estudi familiar de l’escultor Miguel Angel González per celebrar el seu 79 aniversari.
Rostit de bou

La festava començar degustant un excel•lent rostit de bou, cuinat per ell mateix i per Ruben Tolsa, elaborat a l’estil argentí i regat amb bons vins i cava de la terra. Després de gaudir el pastís corresponent, bufar les espelmes i formular el seu desig, va rebre regals dels presents, la majoria d’ells da caire artístic i d’altres de composició poètica. Tot seguit, va parlar als presents.
Una trobada emocionant

Emocionat, amb un silenci perllongat, tot recordant un espai buit, d’una persona molt estimada, es va dirigir als presents agraint la seva estada i parlant de la seva visió de l’univers, la galàxia, l’ésser humà i la seva relació amb la via làctia, el sol i la terra.
“La vida s’acaba, quan s’acaba i jo encara estic i sóc aquí”, assegura Miguel Angel. En aquest punt va recordar el seu naixement, el primer petó i el seu pas per la vida, observant i creant, des la seva infància, fins ara. Perquè, segons ell, cal seguir endavant i treballar per un món millor.

Va finalitzar la seva intervenció indicant als assistents que “Sé que heu vingut per amor. Perquè m’estimeu i jo també us estimo a tots vosaltres”.


Paco Castillo,
periodista

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada