Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Lleida recuperarà el camí medieval del riu, des de la mitjana de Pardinyes a les escoles Alba, l’any vinent

dimecres, 22 de gener del 2020
Per l’any 2021 està previst l’obertura del camí medieval del riu, des de la mitjana de Pardinyes fins les Escoles Alba, segons han comunicat avui, 22 de gener de 2020, des d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament a l’Associació d’Amics i Amigues del Riu Segre.

La primera fase de les obres, entre la finca del davant de les Escoles Alba i la torre Mata ( del pescador de Pardinyes) d’1,5 kilòmetres ja està adjudicada a l’empresa lleidatana de Medi Ambient, amb un pressupost d’uns 40.000 €. El començament dels treballs està pendent del vist-i-plau de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

El projecte contempla l’actuació, durant un mes i mig, en aquest tram i en el camí del Tòfol, fins la depuradora, poda; la tala d’arbrat, millora de la vegetació i adequació i condicionament del ferm del camí i de les escollares del riu.
Segona fase, abans d’acabar l’any

La segona fase del projecte (aigües avall), des de la Torre Mata, fins la Mitjana de Pardinyes, que s’ha d’adjudicar abans d’acabar aquest any, encara està en estudi. Compta amb una inversió prevista d’uns 50.000 € i preveu també l’acord definitiu amb els 9 propietaris de les finques confrontants; l’adequació del camí, reforestació, millora de la vegetació, restauració i plantació i senyalització, en els 17 kilòmetres de camí des del molí de Picaball fins Butsenit.

Altres temes tractats, entre l’enginyer Jesús, com a tècnic representant de la regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria i Ramon Vilalta, Paco Craviotto i Paco Castillo, per part de l’Associació d’Amics i Amigues del Riu Segre, han estat:

La seguretat, biodiversitat i neteja del riu noguerola, al seu pas per la ciutat i la clamor de les Canals, entre d’altres; l’arbrat de les marges del riu, l’estudi de vies de cicloturisme (bora el riu); les passeres del riu (sota les comportes); la dignificació de les restes històriques del riu i la forma de combatre les algues i els mosquits.

Paco Castillo,
Periodista . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada