Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Els talibans son dels temps d'abans

dimarts, 30 de novembre del 2021

 



Avui fa tres mesos de la retirada de les tropes Nord-americanes de l'Afganistan. Biden ho va prometre i es diu que volia que l'operació culminés l'11 de setembre pel valor simbòlic (i no, no parlo de la Diada). Els fets però es van precipitar i el 30 d'agost l'exèrcit ianqui marxava per potes.

El 15 d'agost del 2021 Kabul queia en mans dels fonamentalistes islàmics i en dues setmanes els països de l'OTAN van evacuar com van poder 120.000 persones i lliuraven el país amb un llacet al nou règim.

Durant les primeres setmanes els integristes van dir el que Occident volia sentir-los dir, seran talibans però saben de màrqueting i es volen integrar a la comunitat internacional. Van prometre un estat que seria homologable; com a mínim com les monarquies del golf que són dictadures igualment, encara que es faci com si no.

Ara el tema ja no surt tant per la tele, però es diu que les presons afganeses ja vessen d'objectors de consciència, s'han registrat agressions a minories ètniques i la violència contra les dones afganeses ja és una cosa generalitzada i amb acceptació social. No es podia saber.
. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada