Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Rebotats amb el macroalberg a Pardinyes

diumenge, 5 de juny del 2022

La tossudesa impositiva de l’Equip de Govern de la Paeria (ERC i JxC, recolzats pel Comú de Lleida), des del 16 de febrer de 2021, estan entossudits en voler construir un macroalberg per a temporers i sense sostre, amb capacitat per a 130/150 places, al barri de Pardinyes, obviant el diàleg i el consens, sense cap suport dels veïns i actuant totalment d’esquenes a la ciutadania.

 Des del primer moment, les tres agrupacions més importants del barri, Organització de Veïns (Orvepard), Fundació Pardinyes i Plataforma de Pardinyes, s’oposen a l’enginyosa idea (potser suggerida de la central en Barcelona) que comparteixen aquests tres grups polítics de la Paeria de Lleida.

 La Plataforma de Pardinyes està en contra de la ubicació anunciada en principi al carrer Josep Pallach (per ser un solar compromès per la Paeria per edificar un complex social per la gent gran) per ubicar un superalberg. En segon lloc, estem en desacord total amb el model anunciat en premsa (ignorant els veïns i resta de partits polítics del govern municipal), per part de l’aleshores el tripartit de l’Entesa. Un model de macroalberg desorbitat, massificador i deshumanitzador. A més, contemplava la mescla de col·lectius i marginava l’atenció personalitzada, cosa que aconsellen els tècnics en serveis socials. La Plataforma, Orvepard i la Fundació Pardinyes, sempre hem apostat pel diàleg i la transparència, sense avançar amb els dirigents municipals i xocant frontalment amb el maleït avantprojecte, que compta amb el compromís i suport financer de la Gentilitat de Catalunya (cosa inusual fins ara) per construir el sobre dimensionat equipament.

 Des de la Plataforma de Pardinyes apostem decididament per aconseguir la màxima atenció al sensellarisme i sempre hem indicat que aquest és un problema de ciutat i no exclusivament de l’equip d’alcaldia. Membres de l’equip de Govern de la Paeria (Toni Postius, Jordina Freixenet, Jordi Amor i d’altres), el 16 de maig de 2022, ens van convocar a una reunió com a coordinadora de la Plataforma de Pardinyes durant la qual ens van exposar el contingut de l’anunci que aquest divendres passat feia públic, l’alcalde Miquel Pueyo.

 El reconeixement per escrit (que diuen es farà efectiu properament) de què al solar de Josep Pallach, 2 es destinarà a la construcció d’una residència per a la gent gran, cosa que considerem raonable i de justícia per part de l’equip de govern municipal. Ara què l’ECMU (El macroalberg municipal), amb capacitat òptima de 70 places (segons profetitzen), s’edificarà en el solar de les sitges (la casa de les cigonyes de Pardinyes) és una altra fal·làcia més de l’equip de govern municipal. Aquest fet ni està pactat, ni acordat, ni consensuat amb ningú. És un argument de les tres forces implicades en el projecte (ERC, JxC I el Comú).

 Ningú més ho recolza ni ho veu bé. És una provocació. Un intent de caldejar més l’ambient i continuar l’enfrontament Pardinyes-Equip de Govern Municipal. La Plataforma en Defensa per la Residència de Pardnyes, durant la reunió mantinguda amb Toni Postius i Jordina Freixenet el 16 M ja van exposar la nostra valoració positiva ver la Paeria pel reconeixement final que els terrenys de Josep Pallach es destinin a la Residència d’Avis com estava compromès. Però, també van mostrar el nostre total desacord amb la construcció del model d’alberg projectat, des del començament, sense modificar el projecte inicial, deixant-lo amb capacitat per a 130/150 places.

 Cal tenir en compta que es contempla que una Comissió Tècnica decideix ampliar les 70 places fixades com a òptimes i poder ampliar-les fins a la màxima ocupació, en cas de necessitat. En la mateixa reunió van invitar als dirigents d’alcaldia a la reflexió i que posàvem sobre la taula la nostra darrera proposta d’acceptar un alberg per a temporers de 30/40 places a Pardinyes, sempre que es fes un altre/s en diferents llocs de la ciutat. I, què esperàvem la seva resposta. 


Davant el silenci administratiu, a final del mes de maig passat, van insistir per correu en dur a terme una nova trobada per si havia acord o no. Un cop més, estem a l’espera de resposta del Govern de la Paeria. La Plataforma de Pardinyes considera que el projecte que tramita, per la via d’urgència, l’equip de l’acalde Pueyo i el tinent d’alcalde Toni Postius per, segons ells, licitar-ho durant l’estiu, començar obres a la tardor i previst per funcionar al maig del 23, es “un projecte obsolet, no compta amb els concursos d’idees, ni amb els informes tècnics pertinents per decidir la idoneïtat i el lloc. A més,cal tenir en compta que les entitats properes al sensellarisme no recolzen espais multitudinaris sinó que aposten per allotjaments inclusius i cap organització, associació o partit polític tret d’ERC, JxC i el Comú ni recolzen, ni han manifestat mai, està d’acord amb aquest model de macroalberg que ens imposen a Pardinyes.

 Aquests esdeveniments, que combatem des de fa 16 mesos, han provocat animadversió, exaltar els ànims i rebotar els veïns de Pardinyes. Tot apunta efectivament, com diu Jordina Freixenet, que tindrem un estiu calent.

Paco Castillo
. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada