Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Resposta al Govern de la Paeria sobre el macroalberg de Pardinyes

dimecres, 6 de juliol del 2022

 










L’equip de Govern de la Paeria està enviant, des de primers d’aquest mes de juliol,  una circular “d’informació ciutadana” als veïns de Pardinyes (desconec si a altres barris també) sobre el macroalberg que volen construir al barri. En la carta dipositada a les bústies s’indica que s’ofereix de primera ma tota la informació (www.cat/ecmu) relacionada amb el projecte de construcció del superalberg que l’alcaldia s’entossudeix alçar ara al carrer Oriol Martorell del barri.

El que deixen d’explicar és què aquest projecte de construcció del macroalberg el va fer públic la Paeria a través dels mitjans de comunicació el 16 de febrer de 2021, a esquenes dels veïns de Pardinyes i dels grups polítics de l’oposició de la Paeria i què es pretén imposar sense consens, diàleg obert, ni transparència total amb els veïns del barri.

Ningú sap encara, perquè no s’ha explicat clarament, perquè es va triar el barri de Pardinyes per fer aquesta macroobra. No ens consta la convocatòria d’un concurs d’idees per designar l’edificació. Desconeixem l’existència de cap informe tècnic extern d’impacte urbanístic, ambiental, econòmic, ni social, que avali la construcció  d’aquest megaedifici a Pardinyes.

El Govern de la Paeria també evita fer públiques les raons de la tramitació de l’expedient constructiu per via d’urgència. No diu què es vol construir davant un complex escolar que acull 1000 alumnes. Ni tampoc què no s’ha modificat ni una línia del projecte inicial sobre la capacitat per albergar 130/150 persones. S’obliden que tenen 5.361 signatures contra aquesta súper dimensionada obra. I Igualment oculten que estan en tràmit recursos judicials, pendents de resolució en contra d’aquest macro projecte.

Asseguren que desitgen arribar a una entesa entre les parts i fan cas omís a la petició de la Plataforma de Pardinyes de reflexionar i modificar el projecte fins un màxim de 40 places. Un tema que tenen damunt la taula, des del 16 de maig passat, pendent d’una propera reunió, que encara estem esperant per part de la Paeria.

Parlen de la rehabilitació del convent de les Josefines per acollir les persones sense llar i no diuen que l’obra s’ha de co-finançar amb fons europeus que encara no tenen segurs i que, si tot va bé, estaria operatiu l’any 2026.

Finalment, la Plataforma de Pardinyes també demana a la Paeria poder disposar d’una partida pressupostària municipal com la que s’ha destinat a aquest afer per pagar l’edició i distribució per totes les bústies del barri d’una circular informativa i assabentar tots els veïns de la seva versió “de primera ma” de tot el que ha passat durant un any i mig de lluita per intentar que l’Equip de Govern de l’Ajuntament actual modifiqui la capacitat del macroalberg de Pardinyes.

Paco Castillo,
5 de juliol de 202

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada