Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Camí de la municipalització de la zona blava a Lleida

dimecres, 31 d’agost del 2022
La Paeria ha anunciat que té intenció de municipalitzar els serveis d’estacionament de vehicles a la superfície pagant la tarifa corresponent i de pas renovar els parquímetres de la zona blava de la ciutat. Una mesura, entre d’altres, consensuades per Comissió Territorial de Urbanisme el passat mes de juliol. Un fet que asseguren entrarà en vigor el proper 2023. Tant de bo perquè, fins ara aparcar en zona blava podia portar el perill de, segons com, tornar-se un xic guillat. La concessió del servei de la zona blava, la va atorgar la Paeria a EYSA.

 La seva gestió comporta estudiar on aparques el cotxe: zona blava general, d’alta o baixa per controlar el cost i l’horari màxim d’estacionament. Ull!, què si et canvies d’una zona a una altra per aprofitar el tiquet, si et sobre temps, pífia. Et sancionen. 6 € si la pagues en una hora o bé 18€ si no compleixes aquest requisit. Els preus també déu-n’hi-do: 20 minuts (mínim) 0,30 €; 1 hora: 1,05 €; 2 hores: 2,20 €; 2 hores i mitja (màxim): 2,85 € i residents: 0,60 € al dia. Alta rotació 0,03 el minut. Això sí. Es pot pagar a través d’APP via mòbil, amb tarja o metàl•lic.


En alguns parquímetres, com el de l’estació (pantalla a contrallum, per cert) gairebé has de fer un curset i respondre un qüestionari tècnic per treure el tiquet. D’altres, de vagades estan fora de servei i t’has de desplaçar fins un altre proper i n’hi ha també què estan instal•lats en llocs urbanístics un xic inadequats.
Potser s’haurien de mirar el servei d’aparcament regulat en superfície d’altres ciutats. Per exemple, Reus amb unes 800 places de zona blava. Preus una mica més baixos i sense càstig, si t’has passat del temps i no ets reincident. T’avisen amb un missatge indicant que t’has passat del temps “l’agraïm que s’ajusti a l’horari del tiquet. Agraïm la seva col•laboració”. I no et multen amb 6 o 18 euros, com a Lleida.
 
Això sí, hem d’agrair que a la zona blava de Lleida no es cobri els diumenges i festius i durant les tardes del mes d’agost. Ara el què encara no sabem és si amb la municipalització, la zona blava s’estendrà pels barris. El maig del 2023 s’apropa?.

 Paco Castillo
. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada