Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Cacen a la lloca les 100 cigonyes de l’arbre de Nadal de Pardinyes (Lleida)

dijous, 15 de desembre del 2022

Els ocelles s’enlluernen amb la llum d’una llanterna. D’aquesta manera es poden caçar fàcilment i s’agafen de l’arbre on descansen. Una de les maneres de caçar pardals anys enrere. I, què ara han recuperat uns caçadors furtius a Pardinyes. La nit passada, del 13 al 14, van caçar a la lloca les 100 cigonyes de goma eva què durant 3 dies, les veïnes i els veïns de Pardinyes havien creat en un taller artesanal. Les van penjar a l’arbre de Nadal de la rambla del barri diumenge, 11 de desembre, amb el lema “salvem les cigonyes de les sitges” i amb nocturnitat i traïdoria, caçant a la lloca, al cap de dos dies les han fet desaparèixer.

Com se sap l’alcalde Miquel Pueyo i el seu equip de govern de la Paeria han imposat que s’han d’enderrocar 2 sitges de Pardinyes, destrossant els 19 nius creats per les famílies de cigonyes i fent-les fora de la seva residència amb la finalitat de deixar lliure la parcel·la per construir el macroalberg que tenen ideat a Pardinyes amb una capacitat de més de 150 places i amb més de 5 milions d’euros de pressupost. Una desmesurada edificació que no compta amb el consentiment, el consens, ni el diàleg dels veïns de Pardinyes.

La Plataforma de Veïns de Pardinyes i Orvepard, emparant-se en la llibertat d’expressió, van penjar les 100 cigonyes artesanals a l’arbre de Nadal de la rambla i el missatge “Salvem les Cigonyes” per denunciar aquestes imposicions del govern de l’alcalde Miquel Pueyo. Un fet què no ha degut agradar. Ha assegut malament. Ha molestat. I què, pot fer nosa o empipa que s’informi a l’opinió pública. Potser per això, han decidit fer desaparèixer les cigonyes i el lema del seu salvament.

Qui hagi ordenat aquest urgent servei de neteja de les cigonyes de l’arbre de Nadal de Pardinyes, si té poder, potser cal què també ho apliqui amb la mateixa celeritat a reparar els danys en el mobiliari, a mantenir els carrers polits i parcs nets; a treure la pintura de grafits clandestins de parets; a combatre les plagues d’insectes i rates, millorar la seguretat, les voreres i els sistema implantat del porta a porta i acabar amb les barreres arquitectòniques. També amb els excrements al carrer dels gossos i amb els punts foscos o replantar els arbres morts, entre moltes altres deficiències que pateix Pardinyes.

A pesar de tot com què arriba Nadal desitgem, altre cop, a l’equip de Govern de la Paeria: pau, diàleg i consens. Bones Festes i millor any 2023. Any d’Eleccions Municipals.

Paco Castillo. Periodista
. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada