Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

NÚRIA DE GISPERT COBRA 97.000 EUROS L’ANY COM A EXPRESIDENTA DEL PARLAMENT

diumenge, 22 de novembre del 2015
Gispert s’emporta el 80% del seu sou durant 4 anys i posteriorment una pensió de jubilació de 73.000 euros

Ser alt càrrec a la política catalana no està gens mal pagat. De fet, com a expresidenta del Parlament, Núria de Gispert cobrarà durant 4 anys la res menyspreable quantitat de 97.000 euros, un 80% del seu sou. Un privilegi que encadenarà amb una pensió de jubilació de 73.000 euros, és a dir, el 60% de la seva antiga remuneració.

Aquestes retribucions, cal destacar, són més generoses que les que reben els expresidents del Congrés i del Senat espanyol, ja que, tot i que reben també el 80% del seu sou, només ho fan durant la meitat de temps: 2 anys.

Carrera com a presidenta del Parlament
Núria de Gispert va iniciar el seu mandat com a presidenta del Parlament de Catalunya, proposant Artur Mas com a candidat a presidir la Generalitat. En el si de la IX legislatura, la més curta de la història del Parlament català, va promoure juntament amb la Mesa de la cambra el lliurament de 6 milions d’euros al Govern de la Generalitat que la cambra havia estalviat o la reducció del pressupost del Parlament d’un 12,34% per l’any 2011 en sintonia amb la negativa situació econòmica del país.
Va protagonitzar algunes anècdotes que van rebre algunes crítiques per part d’algunes forces polítiques o sectors, com quan es va disfressar de fada per a una entrevista a un diari o quan va insinuar que les retribucions dels diputats del Parlament eren insuficients.

El 2012 el Parlament va ser dissolt arran de la convocatòria d’eleccions anticipades en les quals De Gispert es va presentar resultant de nou escollida diputada a la cambra per la candidatura de CiU. En l’inici de la X legislatura, el 17 de desembre de 2012, va ser reelegida en el càrrec i l’endemà mateix va proposar com a candidat a la reelecció a la presidència de la Generalitat al president en funcions, Artur Mas.

A les últimes eleccions va formar el partit Demòcrates de Catalunya com a partidària del sector crític del qual fins llavors havia estat el seu partit, Unió Democràtica de Catalunya. . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada