Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Època de consum

diumenge, 18 de desembre del 2016
La bogeria de gastar ja va començar el passat divendres 25 de novembre i la campanya es preveu llarga, encara ens queda passar Nadal, Reis i les rebaixes.

És un deliri que s’encomana. Els aparadors fan de reclam, sembla com si estiguéssim obligats a fer-nos regals els uns als altres, amb un únic objectiu: consumir.

La cursa comercial es va inaugurar amb el “Black Friday” que posa en marxa la temporada de compres nadalenques als Estats Units amb significatives rebaixes. És un dia després d’Acció de Gràcies. L’origen del terme és contradictori, hi ha qui diu que es va originar a Filadèlfia on s'utilitzava per descriure el dens trànsit de gent i vehicles que omplien els carrers l'endemà del festiu, altres fan referència als comptes dels comerços, que passen de números vermells a negres gràcies al superàvit i també hi ha qui explica la seva procedència íntimament lligada amb l’esclavitud, segons relatant els esclaus de color eren venuts amb descomptes aquest dia per la temporada d’hivern.

Sigui com sigui l’objectiu és desembutxacar diners i tothom cau en el parany, ningú se’n lliure de comprar o regalar quelcom que després no s’utilitza o no es sap on posar.
Les vitrines dels comerços s’omplen de llumetes i els carrers s’engalanen cada cop més aviat, convertint aquesta època en llarga i pesada per molts. El veïnat també s’apunta a fer decoracions absurdes, fins i tot hi ha qui penja uns Papa Noëls d’allò més hortera als balcons que sembla que vulguin entrar a robar a la casa.

Cal tenir paciència, els dies passaran, haurem consumit i gasta tot allò i més i amb les butxaques més buides estrenarem nou any i encara ens quedarà passar Reis i rebaixes.
Siguem prudents i no ens deixem endur pel consumisme estúpit.

GatCat
GatCat

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada