Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Luis Roldán mor, l’exdirector de la Guàrdia Civil un crack en saquejar les arquees públiques

dilluns, 28 de març del 2022

 


En aquella Espanya de les coses extraordinàries es podia ser policia i lladre alhora. Més encara: cap dels policies i destacat lladre. Disfressar-se i escapar-se. Aparèixer en un país remot i ser detingut de mentida, capturat per un actor que es fa passar per capità d'un país exòtic.

 Els tribunals van condemnar amb el temps Luis Roldán per haver-se apropiat irregularment 1.700 milions de pessetes (més de 10 milions d'euros), encara que no tot procedia dels fons reservats.

 'Els papers de Laos': el document que demostra que Roldán va creure haver aconseguit un acord per ser jutjat a Espanya per delictes menors. La figura de l'enigmàtic Paesa, que ha exercit com a agent doble o triple moltes vegades, emergeix com a clau en la consumació de l'engany. Ni tan sols el suposat capità Khan que custodiava Roldán era policia, només un farsant contractat per Paesa a París. Luis Roldán sempre va acusar Paesa de quedar-se amb els 1.000 milions (sis milions d'euros) que mai no va recuperar l'Estat. L'espia va arribar a fingir la seva mort, pagant una esquela de la seva pròpia defunció el 1998. 

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada