Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Tenacitat i endavant (24) Forces d’ocupació.

divendres, 13 de maig del 2022

 


Som un país ocupat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no us penseu ni per un segon que sigui un tribunal català, ha fet un escrit  donant a la Generalitat 15 dies per posar en marxa la imposició del 25 % de les classes en castellà, per carregar-se la immersió lingüística i acabar imposant el castellà a les aules  que és la seva missió.

Per tal d’aconseguir-ho s’ajuden de associacions de la Guàrdia Civil, espanyols de pro i perdularis de reconeguda trajectòria.

L’escrit que han fet diu que estava farcit de faltes d’ortografia. Després s’han volgut excusar dient que la causa ha estat l’error humà, que calia repassar-lo i corregir-lo. No res, excuses de mal pagador. Cap del sis o set jutges del Tribunal, no sap català ni ganes que en té se saber-ne. Igual fa vint o vint-i-cinc anys que estan vivint a Catalunya.

De la feta aquesta es deriven, per al nostre funcionament, dues consideracions: Una: “Si la justícia del teu país, no parla la llengua del teu país, és que el teu és un país ocupat”. No sé qui ho va dir però tenia tota la raó del món. Catalunya, els Països Catalans som un país ocupat. Constatem-ho una vegada més.

“Fora les forces d’ocupació” cantava el poeta.

I dos: se’ls importa un rave  al 25  o el 32% i l’escola catalana.

Del que es tracta és d’imposar el castellà  i, sobretot, que quedi clar qui mana aquí.

La Generalitat no mana res, i el “gobierno en funciones”, tampoc.

Aquí qui mana és la Claveguera profunda. Ni democràcia plena, ni comèdies.

Ja cal que no fem més el despistat.

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada