Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Fracàs total del porta a porta a Pardinyes

divendres, 13 de maig del 2022

 

     Al cap d’un any d’implantar-ho no han complert els objectius i tenen emprenyats als veïns

La recollida selectiva de residus porta a porta en una part del barri de Pardinyes, posada en marxa el 14 de març de 2021, ha fracassat. Ni han complert els objectius previstos, ni millorat el sistema ni la recollida selectiva. Tampoc han reduït les taxes als ciutadans que compleixen estrictament amb la normativa.


L’equip de govern de la Paeria ha sembrat el descontrol i l’emprenyament amb la recollida mixta d’escombraries al barri. Uns carrers sí i altres no.. Des del començament, fa més d’un any, es veuen cada cop més bosses d’escombraries al voltant dels contenidors fermats amb equipats electrònics. Hi ha tant o més fora que dins. Moltes papereres estan a vessar de bosses d’escombraires i  augmenta el desplaçament de veïns que van d’un a altre costat del barri per buidar les deixalles en els contenidors antics, que encara es poden obrir sense cap kit.


Els dos dies de recollida del porta a porta: dijous i diumenge, envasos. Dijous també la resta i diumenge orgànic, són qualificats d’insuficients pel veïnat afectat. Demanen més dies. Cal tenir en compta que a Pardinyes hi ha molts blocs de pisos socials i habitatges d’espais reduïts.


Per si fos poc, la recollida de bosses que aporta l’Ajuntament, canvia de seu social i també d’horari d’atenció al públic, potser per despistar el personal i fomentar la compra. Primer atenien a Pere Cavassèquia, després a L’Institut Municipal (IMO) de plaça Rosa Sensat/Ramón Argilés i ara a Ilnet del camí de Corbins.


Els governants de l’Ajuntament de Lleida coincidint amb la Festa Major i curiosament amb la designació de Miquel Pueyo com a candidat a la reelecció d’alcalde per ERC ha fet pública una enquesta formulada a uns quants ciudatans que ressaltava l’excel·lència de Lleida com a ciutat segura. Precisament quan mataven un taxista, apunyalaven una noia; els Mossos disparaven contra un presumpte autor d’un robatori a un banc i s’enfrontaven dues bandes a cop de cadires en el carrer Democràcia.


La columnista Pilar García, en la seva secció Punt i Coma al diari La Mañana també li recorda a l’alcalde Pueyo, amb motiu de la presentació a la reelecció, com té Lleida. Li fa esment a la deixadesa l’abandó, inseguretat (contradient aquesta enquesta de la Paeria com a ciutat segura). Escriu sobre la brutícia i les colles de rates que pul·lulen per la orbe. Tampoc s’oblida de la crema de contenidors i cotxes, ni de la protesta dels veïns de Pardinyes contra el macroalberg “davant un col·legi”.


Altres manifestacions dels veïns de Pardinyes com la de Guillem qui diu que el porta a porta té moltíssim a millorar però que aquest equip de Govern de la Paeria no ho farà perquè això seria reconèixer les errades de la implantació d’aquest servei. Destaca l’orgull d’aquest del bipartit governant, indicant que el seu orgull és un  mal company de viatge  i no els deixa ni consultar (el seu gran pecat a Pardinyes) ni veure solucions al respecte.


JC, un altre veí del barri, afirma que aquest govern (en fallida) ha de reconèixer que els dos projectes que ha implementat a Pardinyes són un fracàs absolut perquè  han estat fets d’esquenes i en contra de la gent. Es refereix al macroalberg i a la recollida d’escombraries porta a porta. Dos temes que, segons ell, es poden recordar al maig del 2023


Una altra veïna (GM), indica que tot i que la gent és incívica, en una cosa tan simple com la recollida d’escombraries no estan a l’alçada. Vist això, com s’han de sortir en projectes més complexes com la Construcció i posta en marxa d’un macroalberg.  Tenint en compta les accions de govern dutes a terme per ERC i JxC, Quina seria la seva forma d’actuar en els futuribles projectes que van anunciant –estació Bus, Torre Salses, macro alberg…?


Finalment,  Mabel, també de Pardinyes,  diu que aquestes governats que tenim ara a l’Ajuntament són uns mentiders i que algunes de les seves accions són “un insult a la intel·ligència”.


Cal recordar que el servei afecta, segons la Paeria, a 3.700 habitatges, uns a 7.600 veïns i 300 comerços.de part dels barris de Pardinyes i Balàfia. Per tant, vist els resultats d’augment d’incidències i de bosses d’escombraries escampades per arreu de Pardinyes, el porta a porta teledirigir pel l’aleshores tinent d’alcalde, Sergi Talamonte (el Comú de Lleida) ha fracasa durant el primer any de vida a una Part del barri de Pardinyes.

 

Paco Castillo

. Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada