Articulistes

Altres entrades

días online
entradas
comentarios
usuarios online

Escocells a la plaça dels ferroviaris

diumenge, 24 de setembre del 2023

Alguns arbres de la plaça dels ferroviaris ja tenen escocells enjardinats amb plantes aromàtiques i flors. Sis dels 25 parterres buits i abandonats de la plaça de Pardinyes ja estan plantats dins la tercera acció duta a terme per membres de l’agrupació d’escocells Lleida amb la finalitat de fer una ciutat més verda i sostenible.

La coordinadora d’escocells va dur a terme al local social de la Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard), el matí del dissabte 23 de setembre de 2023, la presentació de l’entitat amb l’assistència de la primera tinent d’alcalde de la Paeria, Begoña Iglesias i de Joan Torné, president d’Orvepard.

Durant la mateixa, s’ha donant compta dels objectius d’escocells Lleida, les accions dutes a terme, des de la seva creació (2021) a la Bordeta, Avinguda de Blondel i ara a Pardinyes, i el seus projectes de futur.

Sergi Cardona, impulsor d’escocells Lleida, ha ressaltat durant la trobada que Lleida és la novena ciutat més verda d’Espanya. Un fet que, assegura, s’ha de potenciar conscienciant i involucrant encara més a la societat civil en l’enjardinament d’escocells.


També ha fet esment els 500 arbres que falten a Pardinyes i els 3.000 escocells que es calculen que estan buits, soterrats o perduts, sense cap planta a la ciutat.

En aquest sentit, ha demanat a Begona Iglesias què és del tot necessari l’aprovació en Ple Municipal de la guia de sembra, plantació i manteniment d’escocells (pràcticament elaborada) per poder seguir les pautes i normes fixades en la mateixa, d’acord amb l’Ordenança Municipal de Parcs Jardins i fonts.

Igualment s’ha informat sobre els passos a seguir per la plantació d’escocells i la responsabilitat personal del manteniment dels mateixos, a través de l’assessorament d’Escocells Lleida i l’acceptació i supervisió de la Paeria.


A continuació es va procedir a l’enjardinament dels 6 escocells de la plaça dels ferroviaris, amb plantes procedents d’horticultura Bellmunt, eines d’Albert Soler i tanques elaborades per l’IMO (Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí). I , d’aquesta forma, Cayetana, Juani, Carme, Toñi i Pilar, veïnes de Pardinyes, tenen a la seva cura i es responsabilitzen del manteniment, reg i neteja d’aquets sis escocells de la plaça dels ferroviaris.

Paco Castillo . Post cops vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada